SEMPROCONX19

Başlangıç Zamanı: 18.11.2019 08:30
Bitiş Zamanı: 19.11.2019 18:00
Yer: Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, Ankara

Semproconx19 tasarım TR

 

Türkiye'de ilk kez 'Dijital dünyada başarılı ürün yaşam döngüsünün yönetimi'  iki gün boyunca SemproConX19'da tartışılacak. Yurt içi ve yurt dışından gelen deneyimli konuşmacıların  tecrübelerini paylaşacağı konferans , 3 gün sürecek olan CM2 ve PLM eğitimleri ve uygulamalı çalıştaylarla devam edecek.

Konferans İçeriği

SemproConX19 konferansı, ürün yaşam döngüsünü yönetmek için kullanılan çözümlere ve dijital dönüşümde ürün sürekliliğine odaklanacak.

Bunların yanı sıra uçtan uca kurumsal dönüşümü sağlamaya yardımcı olan metotlar hakkında da paneller ve konuşmaları içerecek olan SemproConX19, katılımcılara şirket bünyesinde sürdürülebilir sürekli iyileştirmenin yolunu açan organizasyonel ve kültürel değişim hakkındaki en iyi uygulamaları aktaracak.

Gerçek Kuzey Yön Belirleme Modeli ve CM2 metodunun sahibi olan IpX’den konuşmacıların yanı sıra, CM2 metodunu şirketlerinde uygulamaya başlamış olan CM2-Profesyonel sertifika sahipleri, deneyimlerini konuşma ve paneller sırasında katılımcılarla paylaşacak.

Dijital dönüşümde süreçler kadar önem taşıyan PLM, ERP ve CLM gibi teknolojilerin uzmanları, konferansımızda süreç ve teknoloji ilişkisinin üzerinde duracak.

Konferans Programı

Gün 1 

Gün 2

 

Konferans Sonrasında Gerçekleşecek Eğitimler

Konferans sonrasında haftayı eğitim ve çalıştaylarımız ile tamamlayabilirsiniz. Eğitim katılımcılarından konferans ücreti alınmayacaktır.

CM2 Eğitimleri

CM2 Çalıştayları

PLM Eğitimi

Eğitim kapsamlarına ve eğitmen bilgilerine ulaşmak ilgili eğitimin/eğitmenin adının üzerine tıklayabilirsiniz.  

Sponsorluk Fırsatları

Konferansımız boyunca, iş ortaklarımız, sponsorlarımız ve destekleyicilerimizin, organizasyonlarını ve ürünlerini potansiyel müşterilerine tanıtmaları için standlarımız bulunacaktır.

Endüstrimizin gelişimine katkı sağlayan alanında uzman yurtiçi ve yurtdışından profesyonel yöneticilerin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz konferansımıza sizlerin desteği ve işbirliği endüstrimize önemli bir güç ve ortak fayda kazandıracaktır.

Sponsor olarak, konferans katılımcılarına, konferans boyunca çeşitli sponsorluk paketleri ile kendinizi tanıtma ve potansiyel fırsatlara yol açma şansınız olacaktır.

Daha fazla bilgi almak için bizimle info@semprocon.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.


Kayıt Seçenekleri

Yalnızca Konferans 1.300,00 TL
Konferans ve 2 günlük CM2-15 eğitimi 1.095,00 USD
Konferans ve 2 günlük CM2-13 eğitimi 1.095,00 USD
Konferans ve 3 günlük CIMdata PLM Sertifika Programı 2.750,00 USD
1 Günlük CM2 "Fast-Track" Değişiklik Yönetimi Uygulamaları Çalıştayı 500,00 USD
1 Günlük IpX-21 Yerine Kullanılabilirlik ve Yeniden Tanımlama Çalıştayı 500,00 USD
Etkinlik kayıt seçenekleri açıklama

Sponsorlar

Platin Sponsor


Gümüş Sponsor



Resmi Basın ve Yayın Sponsoru


Basın Sponsoru




Konuşmacılar


Martin Haket, Konfigürasyon Yönetimi İş Mimarı, ASML

1999'da Bilgi Teknolojileri bölümünden mezun olan Martin, savunma sanayindeki ilk işinden beri konfigürasyon yönetimi alanında çalışıyor.

Kariyerinde ilerledikçe, Konfigürasyon Yönetimi Martin’in iş hayatında özelleştiği alan haline gelerek, onu ASML’de bugünkü pozisyonu olan Konfigürasyon Yönetimi İş Mimarı konumuna getirdi.

Bu pozisyonda Martin, CM2'ya dayalı bir değişim sürecinin başlatılmasını sağlıyor ve ASML'nin kurum içi CM2-12 derslerini veriyor.

Martin CM2 eğitimlerine 2006 yılında başladı, 2015 yılında CM2-P sertifikasını aldı. 2017 yılında ise IpX’in CM2-Doktora sertifikasını alan ilk ve tek CM2 doktora mezunu oldu.


Onur Üye, Kıdemli Teknik Lider, TEI

1981 yılında Ankara’da doğmuş olan Onur ÜYE, Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2003 yılında mezun olmuş 2006 yılında TEI Tasarım Mühendisliği Direktörlüğü’nde göreve başlamıştır. 2006 yılından itibaren günümüze kadar birçok tasarım ve geliştirme projesinde Tasarım Kalite,  Tasarım Güvence, Uçuşa Elverişlilik ve Sertifikasyon faaliyetlerinde görev alarak, 2017 tarihinden itibaren Sistem Emniyeti/RMT, Uçuşa Elverişlilik/Sertifikasyon ve Konfigürasyon Yönetimi birimlerinin bağlı olduğu, Tasarım Bütünlüğü ve Uçuşa Elverişlilik ekibinin yöneticiliğini yürütmektedir.


Ela Tuncer, Kıdemli Lider Montaj İmalat Mühendisi, FNSS

2006 yılında ODTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden mezun oldu. İki yıl İskenderun’da demir ve çelik sektöründe kalite güvence ve kontrol mühendisi olarak çalıştıktan sonra TAI’de imalat mühendisi olarak göreve başladı. TIHA projesinde hem detay parça hem de montaj imalat mühendisi olarak görev aldı. Daha sonra TAI, THY ve THY Teknik A.Ş.’ nin iştiraki olarak kurulan TCI şirketinde montaj sorumlusu olarak çalıştı. Beş yıldan fazla süredir paletli ve tekerlekli zırhlı araç tasarımı ve üretimi yapan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. şirketinde Kıdemli Lider Montaj İmalat Mühendisi olarak görevine devam etmektedir. Aktif olarak CM2’nun FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’ de yaygınlaştırılması ve var olan konfigürasyon süreçlerin geliştirilmesi projelerinde de imalat mühendisliğini temsilen yer almaktadır.


Guido Weischedel, Genel Müdür ve Baş Eğitmen, IpX Europe GmbH

Guido Weischedel (1959 doğumlu Elektronik Mühendisi), 1987 yılında ESM Software isimli kendi yazılım şirketini kurmadan önce, elektronik motor kontrol ünitelerinin yazılım ve donanım geliştirmesinde uzman büyük bir otomotiv tedarikçisi için çalıştı. Guido’nun kendi şirketi olan ESM Software, PVC ve StarTeam gibi yazılım konfigürasyon yönetimi araçlarının yazılım geliştiricilerine dağıtımı üzerine odaklanmış bir şirkettir.

Konferanslarda tanınmış bir konuşmacı ve CM2 Professional sertifikasına sahip olan Guido’nun, konfigürasyon yönetimi üzerine yayınlamış bir kitabı ve makaleleri bulunmaktadır.

Guido, 1998 yılında Almanca CM2 dersleri vermeye başladı. ESM Software şirketi 1999 yılında GfKM olarak yeniden adlandırıldı. GfKM, 2004 yılından itibaren CM2 derslerini Avrupa genelinde vermeye başladı.

Guido, Konfigürasyon Yönetimi alanındaki 30 yılı aşkın pratik tecrübesi ile yüzlerce öğrenciye CM2 eğitimleri vererek Avrupa’daki CM2 girişiminin baş eğitmeni ve baş değerlendiricisi haline geldi. Guido, Almanya, İngiltere, Hollanda, Kanada, İsveç, Tayland, Güney Kore, İspanya, İtalya, Finlandiya, Norveç vb. ülkelerden farklı endüstri gruplarında Konfigürasyon Yönetimi alanında çalışan insanları eğitti.

Eğitimlere ek olarak Guido, kuruluşlarda süreç iyileştirme girişimlerine yardımcı olmak için çeşitli süreç değerlendirmeleri yaptı.

2018 yılında şirketinin ismi GfKM'den IpX Europe - Süreç Mükemmelliği Enstitüsü (www.ipxeu.com) olarak değiştirildi.


Mehmet Tunç, PLM, Konfigürasyon Yönetimi ve TVP Geliştirme Bölüm Müdürü, FNSS

2000 yılı ODTÜ Makina Mühendisliği mezunuyum. 2003 yılında aynı bölümde yüksek lisansımı tamamladım. Hali hazırda Bilkent Üniversitesi'nde Yönetici MBA programına devam ediyorum. ODTÜ Biltir Merkezi ve TAI’deki görevlerimden sonra 2007 yılından bu yana FNSS Savunma Sistemleri bünyesinde farklı kademelerde bulundum. Yaklaşık 5 yıldır Bölüm Müdürü pozisyonunda hizmet ediyorum. Bugünlerde projelerimizdeki görevlerimize ilaveten; PLM sistemi, CAD ortamı ve diğer mühendislik yazılımları ile ilgili mühendislik süreç ve IT altyapılarının iyileştirilmesine konsantre olarak çalışıyoruz. CM2 geçiş projemiz devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte, FNSS Dijitalizasyon çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Nuray Cömert, Konfigürasyon ve Ürün Yönetimi Bölümü Şefi, Roketsan

Roketsan'da Taktik Füze Sistemi Grubu'nda Konfigürasyon ve Ürün Yönetimi Bölümü şefi olarak çalışmaktadır. Özellikle savunma projelerinin yapılandırma yönetiminde yirmi yıldan fazla deneyime sahiptir. Bu yıllar boyunca, Türk Silahlı Kuvvetleri için birçok tasarım ve geliştirme projesi için bir yapılandırma uzmanı/yöneticisi olarak çalışmıştır. Entegre Süreç Mükemmelliği konusunda CM2-P derecesine sahiptir. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği lisans derecesine sahiptir.


Nazan Gözay Gürbüz, Kurucu, TAOS Certification & Engineering

Nazan Gözay Gürbüz (Makina Mühendisliği, Makina Mühendisliği Yüksek Lisansı, İşletme Yüksek Lisansı) 20 yıl sırası ile TUSAŞ, STM ve TRACES Aerospace şirketlerinde askeri ve sivil hava aracı tasarım, üretim ve modifikasyon projelerinde çalıştıktan sonra, 2016 yılında TAOS Sertifikasyon ve Mühendislik firmasını kurmuştur. TAOS, sivil ve askeri havacılık sektöründe danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlamaktadır. TAOS, danışmanlık ve eğitim hizmetleri kapsamında firmaların tasarım ve üretim organizasyonu altyapılarının havacılık mevzuatlarına uygun olarak kurulmasını, çalışanlarının uçusa elverişlilik sertifikasyonu, emniyetli sistem tasarımı ve emniyet yönetim sistemleri konularında eğitilmesini sağlamaktadır.

Gürbüz, 2008 yılından beri SAE International S-18 “Sivil Hava Aracı Geliştirme ve Emniyet Süreçleri Komitesi’ nin aktif üyesi olup, uluslararası havacılık standartlarının (SAE-ARP-4754A Hava Aracı Geliştirme Süreçleri ve SAE-ARP-4761A Sistem Emniyet Analizleri) güncellenmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, bu ARP’ler kapsamında yurtiçi ve yurtdışından firmalara eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. http://www.taoscertification.com/


Mike McKinney, Kurumsal CM2 Sistem Lideri, Sub-Zero Group, Inc.

Mike McKinney, son 40 yıldır çeşitli tasarım mühendisliği rollerinde ve son 27 yıldır da tüketici gereçleri endüstrisinde çalışmıştır.

Mike, 2015 yılında CM2 Professional sertifikasını (CM2-P) aldı. Aynı zamanda 2015 yılından bu yana, IPE / CM2 Küresel Kongre Sekreteri olarak liderlik görevinde bulundu.

CM2'ya olan bağlılığı yakın zamanda Sub-Zero Group bünyesinde bir terfi almasını sağladı. Yeni Kurumsal CM2 Sistem Lideri olarak, sürekli iyileştirme ve düzeltici faaliyetleri azaltmak için bir ortam geliştirmek amacıyla tüm departmanlar arasında çalışacak bir CM2 grubu oluşturmasında kilit bir rol oynamaktadır.


Miraç Çiçek, PLM Takım Lideri, ArGe PLM

1986 yılında Nevşehir'de doğdu. Çalışma hayatına 2011 yılında Hexagon Studio firmasında Tasarım Mühendisi olarak başladı. Ardından Anadolu Isuzu'da çeşitli ticari araç projelerinde Özel Araçlar ekibinde Ar-Ge Mühendisi olarak görev aldı. Anadolu Isuzu'daki son 6 ayını 3D-Experience PLM geçiş projesinde Proje Yöneticisi olarak tamamladı.
2016 yılından itibaren ArGePLM firmasında PLM Takım Lideri olarak, bir çok farklı sektöredeki firmanin farklı ölçeklerdeki PLM projelerinde teknik danışman ve süreç danışmanı olarak görev almaktadır.


Duygu Abadan Seven, Yazılım Mühendisi, Roketsan

Duygu Abadan Seven, 2015 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Roketsan'da çalışma hayatına başladı. 4 yıldır PLM alanında yazılım mühendisi olarak çalışmakta. 

2017 yılında CM2 eğitimlerini almaya başladı, 2019 yılında CM2-P sertifikasını aldı. CM2 eğitimlerinde edindiği bilgileri kendi alanına uyguladığı "CM2-Based Physical Item Hierarchy Implementation for a Product Lifecycle Management System" başlıklı tezi yazarak 2019 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Duygu Abadan Seven, Roketsan'ın dijital ürün sürekliliği projesinde yazılım mühendisi olarak çalışmaya devam etmektedir.


Ray Wozny, CEO, IpX

Ray’in, 19 yılı çeşitli yönetim pozisyonlarında olmak üzere yüksek teknoloji firmalarında 25 yılı aşkın deneyimi vardır. Bu 25 sene boyunca üç PDM / PLM çözümünün uygulanmasında aktif rol almıştır. 1989 yılında CM2 sertifikasını almış ve 2003 yılında IpX'e katılmıştır. Ray aynı zamanda Konfigürasyon ve Veri Yönetimi Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 1 Ocak 2017'de IpX'in CEO'su konumuna gelen Ray, dört yıldır Türkiye'ye gelerek CM2 eğitimlerinde Sempro ile çalışıyor. Türk arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi ve CM2 yolculuklarını paylaşmayı dört gözle bekliyor.


Henrik Reif Andersen, Chief Strategy Officer (CSO), Configit

Configit'in kurucusu olan Henrik Reif Andersen'in Aarhaus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden doktora derecesi bulunmaktadır.

Bilgi Teknolojileri geliştirme ve araştırma konusunda 30 yılı aşkın deneyimi bulunan Henrik Reif Andersen, Bilgisayar Bilimleri profesörüdür.


Ayşe Kayhan, Proje Yöneticisi, Merba Mühendislik

1982 Istanbul Bakirköy dogumludur. 2004 yilinda Marmara Üniversitesinden mezun olmus, 2009 yilinda ayni üniversitede "üretim sektöründe sanal egitim uygulamalari" konulu yüksek lisans programini tamamlamistir. 2004 yilinda Mercedes-Benz Türk A.S.'de CAD uygulama mühendisi olarak çalisma hayatina baslamistir, 2007 yilindan bugüne ArGePLM, infoTRON, FNSS gibi kuruluslarda PLM Uzmani olarak çalismistir. Halen BMC Tank ve Yeni Nesil Zirhli Araçlar firmasinda PLM Sistemleri,CAD Metodolojileri ve Konfigürasyon Yönetimi konusunda danismanlik yapmaktadir. Firmalarin yapitasini olusturan süreçlerin kurgulanmasi ve bunlarin uygulandigi görmekten büyük keyif almaktadir.


Ayşe Selcen Karcılar, Kalite Direktörü, Esen Sistem

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünden 2003 yılında mezun oldu.

Mezuniyeti sonrasında T.C. Maliye Bakanlığı, MilSOFT, AYESAŞ, LST Yazılım, TURKTRUST'in da aralarında bulunduğu firmalarda Konfigürasyon ve Kalite Mühendisi/Yöneticisi olarak görev aldı.

Kariyerinin son 10 yılında CMMI, ISO 9001/AS-9100, ISO 12207, EIA-649, Mil-STD-973 standartlarına uygun kalite yönetim sistemi ve konfigürasyon yönetimi altyapılarının kurulması, güncellenmesi ve iyileştirilmesi konularında yurt içi ve yurt dışı projelerde aktif rol aldı.

Halen ESEN Sistem Entegrasyon'da Kalite Direktörü olarak görev almaktadır.


Peter A. Bilello, Başkan, CIMdata

Bir stratejik yönetim danışmanlığı & araştırma firması olan ve Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) konusunda otorite olarak kabul edilen CIMdata’nın genel müdürü Peter Bilello, dünya çapında araştırma, mühendislik ve üretim firmaları için bilgi teknolojileri geliştirmek konusunda 30 yıldan fazla bir deneyime sahiptir.

Peter, PLM analizi, seçimi, uygulanması ve eğitimlere katılmıştır. Bu eğitimler arasında “CAD / CAM / CAE / CIM Uygulama ve Yönetimi”; “Senkron ve Yalın Üretim Danışmanlığı”; “Yazılım Mühendisliği” ve “Genel Veri Yönetimi Stratejisi Geliştirme ve Destek”  bulunmaktadır.

Peter, PLM ve PLM ile ilgili konular hakkında çok sayıda makale ve araştırma raporu hazırlamıştır ve makaleleri, yorumları ve perspektifleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'da  yayınlanmıştır.

Peter, büyük ölçekli PLM çözümlerinin seçimi, entegrasyonu ve uygulanmasına yönelik işlerde çalışmıştır. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da PLM hakkında konuşmalar yapmıştır.

Peter, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton’dan Fizik dalında lisans derecesine ve Michigan Üniversitesi’nden Üretim Sistemleri Mühendisliği’nde yüksek lisans derecesine sahiptir.


Gamze Bayram, Konfigürasyon Mühendisi, TEI

1990 yılında Bursa’da doğmuş olan Gamze BAYRAM, 2013 yılında Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş aynı yıl Savronik Elektronik firmasında Sistem Tasarım Mühendisi olarak göreve başlamıştır. Sonrasında Faydam İnovasyon ve Havelsan firmalarında sırasıyla Proje Yöneticisi ve Aviyonik Sistem Mühendisi görevlerini üstlenmiştir. Uzmanlık ve ilgi alanı olarak seçtiği Aviyonik Sistemler üzerine bildiri ve eğitimleri mevcuttur. Kasım 2018’den itibaren TEI Tasarım Mühendisliği Direktörlüğü’nde Konfigürasyon Mühendisi görevini PLM Yeni Kurgu Devreye Alma Projesi kapsamında devam ettirmektedir.


Ayşin İslam, Lider Mühendis, ASELSAN

Hacettepe Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği mezunudur. Uzun yıllar ASELSAN/HBT Sektör Başkanlığında Konfigürasyon Yönetimi ile ilgili çalıştı. ASELSAN SAP ERP sistemi kurulumunda aktif olarak görev aldı.  2012-2015 yılları arasında ASELSAN HBT EMC laboratuvarı kurulumu ve EMC testlerinin gerçekleştirilmesi çalışmalarında bulundu.  2015 yılından beri UGES Sektör Başkanlığında Konfigürasyon Yönetimi ile ilgili çalışmakta ve devam etmekte olan PLM kurulumu çalışmalarında rol almaktadır.

2018 yılında CM2 eğitimlerini almaya başladı.  CM2-01 – CM2-08 eğitimlerini tamamladı ve Ağustos 2019’da CM2-09 eğitimini tamamlayarak CM2-P olmayı hedeflemektedir.

 


Murat Kavuşan, PLM Uzmanı, ROKETSAN

Murat, kariyerine ROKETSAN'da makine mühendisi olarak başladı. Mekanik tasarım bölümünde 5 yıllık deneyimden sonra aynı şirkette İş Çözümleri Bölümüne geçti. PLM Uzmanı olarak çalışmakta ve 4 yıldır ROKETSAN'da PLM uygulama projelerini yönetmektedir. Çok sayıda süreç geliştirme projesine katılmış ve yönetmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Makina Mühendisliği lisans ve Mühendislik Yönetimi yüksek lisans derecesine sahiptir. CM2-P derecesine sahiptir.


Kerem Hacıkamiloğlu, Başuzman Araştırmacı, TÜBİTAK SAGE

ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı bölümde 1,5 yıl Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılında TÜBİTAK SAGE Mekanik Tasarım Biriminde Araştırmacı unvanıyla göreve başladı. 2006 yılından itibaren Konfigürasyon Yönetimi ve PLM gibi kurumsal bilgi yönetim sistemleri kurulumu ve idamesi çalışmalarında yer aldı. TÜBİTAK SAGE’de Üretim Planlama ve Alt Yüklenici Yönetim Biriminde Başuzman Araştırmacı olarak görevine devam etmektedir.


Barış Kocabaşoğlu, Konfigürasyon Yönetimi Birim Yöneticisi, FNSS

1978 doğumlu. ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu. Çalışma hayatına Turkish Aerospace Industries (TAI veya bugünkü ifadeyle TA)’de Konfigürasyon Yönetim Mühendisi olarak başladı. Toplam 12 yıl çalıştığı sürenin son 9 yılında TAI’deki tüm projelerin Konfigürasyon Yönetimi Süreçlerinin idamesi ve sürekli iyileştirmesini de içeren iş tanımı ile Konfigürasyon Yönetimi Bölümü’nin Şefliği görevini icra etti. 2017 yılında FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’de Konfigürasyon Yönetimi Birim Yöneticisi olarak göreve başladı. Bir CM2-Professional olarak şirketindeki Konfigürasyon Yönetimi uygulama ve süreçlerinin geliştirilmesi ve tüm şirket seviyesinde yaygınlaştırılması faaliyetlerine devam ediyor.


Hüseyin Emre Uslu, Konfigürasyon Yönetimi Takım Lideri, HAVELSAN

1982’de Samsun’da doğdu. İlk ve ortaöğretim ile liseyi Samsun’da okudu. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Aynı yıl Siemens’te çalışmaya başladı. Ardından AYESAŞ ve Atos’ta çalıştı. 2017 yılından itibaren Havelsan’da Konfigürasyon Yönetimi Takım Lideri olarak çalışıyor. Çalışma hayatı boyunca yazılım sektöründe Konfigürasyon Yönetimi dışında Yazılım Geliştirme, Süreç Yönetimi ve Proje Yönetimi alanlarında çalıştı.


Cenk Önen, Hava Savunma Sistemleri Direktörü, Roketsan

1971 yılında Ankara’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1993 yılında ODTÜ Havacılık Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını yine aynı bölümde 1996 yılında tamamladı. 1993 yılında TÜBİTAK-SAGE’de başlayan iş hayatı, 2000 yılından beri ROKETSAN’da devam ediyor. Halen Hava Savunma Sistemleri Direktörü olarak görev yapmaktadır. 


Şadiye Göçer, R&D Kıdemli Uzman, Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesi

1996 yılında ODTU Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Arçelik'te Pişirici Cihazlar İşletmesi AR-GE Bölümünde,  17 yılı aşkın bir süre çalıştı. Proje yönetimi, iş süreçleri geliştirme, ürün geliştirme, marka-fabrika satın alma ve yeni fabrika kurulum projelerinde görev aldı.

PLM (Siemens Teamcenter) ve ERP (SAP) sistemlerinin devreye alınmasında ve Arçelik işletmeleri ile entegrasyonunda rol aldı. Pişirici Cihazlar İşletmesinde AR-GE Yapısal Tasarım Takım Liderliği görevinde bulundu.

2017 yılından buyana Arçelik Çamaşır Makinası İşletmesinde, Romanya Ulmi Fabrikasında devreye alınacak CLM (Configuration Lifecycle Management) Projesinde İş Birimi Proje Lideri olarak görev yapmaktadır. CM2B Sertifikasına sahiptir.


Emrah Tufan, Dijital Ürün Sürekliliği Proje Lideri, ROKETSAN

Emrah Tufan lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ODTÜ'de tamamlamıştır. Özellikle lisans sonrası çalışmalarını dijital dönüşüm üzerine yapan Emrah Tufan, aynı alanda 19 yıldır çalışmaktadır. Geçtiğimiz yıl Accenture şirketinin Munih ofisinde çalışmış ve ana uçak üreticilerinden bir tanesinin dijital dönüşüm projesinin bir parçası olmuştur. O projedeki çalışma alanı ise konfigürasyon yönetimidir. Şu anda ise Roketsan’ın dijital ürün sürekliliği projesinin lideri olarak çalışmaktadır.


Paul Kaiser, Başkan Yardımcısı, IpX

Paul Kaiser şirketlere operasyonel mükemmelliğe ulaşmaları konusunda eğitim ve hizmetler sağlayan IpX'de Hizmetler Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Müşterilerine dijital dönüşüm konusunda destek veren IpX'in global hizmetler organizasyonunda yönetici düzeyinde yetki sahibidir.

Paul'ün otomotiv, uzay ve savunma gibi çeşitli sektörlerde 20 yılı aşkın yönetici tecrübesi bulunmaktadır.

 


Martijn Dullaart, Lider Konfigürasyon Yönetimi Mimarı, ASML

Martijn, ASML'de Lider Konfigürasyon Yönetimi Mimarı’dır. Konfigürasyon Yönetimi’ne olan tutkusu ile işletmelerdeki CM ihtiyacı konusunda farkındalık yarattı, CM2'nun en iyi uygulamalarına dayanan iş süreçleri tasarladı ve bu süreçleri PLM’in uygulanması ile destekledi.

ASML'deki çalışmalarının yanı sıra Martijn, IPX Kongre başkanı ve IPX Kongresi'nin Endüstri 4.0 komitesinin başkanıdır.

Martijn her zaman kuruluşlarda iyileştirme yapılabilecek alanları arar, yeni trendleri keşfeder ve kuruluşların kalitelerini arttırırken, pazara girme zamanlarını ve maliyeti azaltmalarına yardımcı olmak amacıyla Endüstri 4.0 gibi yeni yetenekler ve yenilikler sunma konusunda ilk adımı atar.

Martijn’in hem CM hem de PLM alanında 16 yıldan fazla deneyimi vardır. Martijn, Endüstri Mühendisliği ve İşletmecilik Bilimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve aynı zamanda CM2-P ve CM2-S sertifikalarına sahiptir.


İrem Sevilmiş, Konfigürasyon Yönetimi Takım Lideri, Nurol Makina

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Reysaş Holding’e bağlı Opus Bilgi Sistemlerinde Sistem Analisti olarak,  1998-2012 yılları arasında TAI-TUSAŞ’ta Kıdemli Yazılım Mühendisi olarak, 2015 ve 2016 yıllarında Sempro’da danışman olarak çalışmıştır. TAI-TUSAŞ’ta çalışırken CMMI sertifikası alınması çalışmalarında Proje Lideri olarak görev almış ve bu çalışmalar sırasında Konfigürasyon Yönetimi konularına Yazılım Konfigürasyon Yönetimi ile girmiştir. 2016 yılı itibariyle Nurol Makina  AR-GE Başkanlığı’nda Konfigürasyon Yönetimi Takım Lideri olarak çalışmaktadır. CM2-Professional sertifikasına sahip İrem Sevilmiş, evli ve bir çocuk annesidir.